L'Aquatic Fibro millora la vida dels que pateixen Fibromiàlgia i Fatiga crònica

Dolors Bertran

21 de novembre, 2018

'Imagina't un dolor agut, Un dolor que quan t’aixeques del llit no et deixa fer vida normal. Que et deixa sense força. Et notes completament esgotat. Ara, imagina't que has de conviure amb aquest dolor les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any'.
Aquesta pot ser la reflexió de qualsevol persona que pateix Fibromiàlgia i/o Fatiga crònica. L'Aquatic Fibro és una activitat pensada perquè les persones afectades siguin capaces d'encarar l’activitat física d’un altra manera, d'obtenir uns guanys a través de l’aigua que els ajudin en el seu dia a dia i millorin la seva qualitat de vida.

Quins beneficis aporta l'Aquatic Fibro?
Les característiques de l’aigua faciliten la flotació del cos, el que fa que les articulacions no hagin de suportar les càrregues de treball del pes del mateix cos i el provocat pels exercicis que es realitzen. Es treballa a una temperatura de l’aigua d'entre 28 i 32 °C. Això que fa que es redueixi la sensació de dolor, la tensió muscular i que augmenti la relaxació, facilitant l’execució dels diferents exercicis.

Com s’estructura una sessió?
Es comença amb un escalfament, caminant suau i introduint moviments articulars, fins que el cos es troba preparat per donar-li més intensitat. També és en aquest moment quan es treballa l’equilibri que, conjuntament amb la coordinació, és un dels esculls a superar en aquest tipus de patologia i que acostumen a minvar al llarg de la vida.
La part central de la sessió està centrada a tonificar el cos en general. És important no deixar de banda res. El topall de la intensitat el posa cada alumne, segons es trobi aquell dia. La coordinació i respiració es van treballant en cada moment.
A la part final es fan els estiraments, que també es van treballant durant tota la sessió, i per finalitzar s’executen exercicis de relaxació. La fase de relaxament, es pot fer de forma dinàmica, amb posició de flotació dorsal, fent petits passejos lliscant sobre l’aigua i ajudats pel tècnic.
Les sessions són flexibles, ja que és important d’adaptar-se a les circumstàncies i condicions de cada persona, perquè quan es pateixi Fibromiàlgia, cap dia és igual. És un repte que cal assolir cada jornada i en tot moment de la millor manera possible.

En Johann Cruyff deia que la pilota s’havia d’acariciar. Amb l’aigua passa el mateix. S’ha d’acaronar, s’ha de notar el seu moviment quan toca el cos i llisca suaument sobre la pell. Aquest és el gran benefici de l’aigua a les persones que pateixen Fibromiàlgia i/o Fatiga crònica. És el benefici de les propietats de l’aigua, pel sol fet de ser aigua.

Si pateixes Fibromiàlgia i/o Fatiga crònica, no ho dubtis més i consulta al teu metge, fisioterapeuta o tècnic, i prova-la. Ets sentiràs molt millor!
 

Més informació
Activitats que poden millorar la Fibromiàlgia i la Fatiga crònica:
Aquàtic Fibro a Claror Cartagena
Fibromiàlgia a Claror Sardenya
Aquasalut a Claror Marítim
Aiguadolça a Can Caralleu
Pack Fibromiàlgia, Aquasalut i Aiguadolça a L'Esportiu de Llinars


Tots els Serveis de Benestar i Salut dels Clubs Claror:
Claror Sardenya
Claror Cartagena
Claror Marítim
Can Caralleu
L'Esportiu de Llinars

l'autor

Dolors Bertran

Tècnica aquàtica

Tècnica aquàtica especialitzada en activitats de natació especial, Entrenadora professional de natació, Llicenciada en Dret i Advocada col.legiada.

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate