"Amb el temps que portem, ningú de la Casa Reial ha piulat per queixar-se"

Cristian González

12 de novembre, 2008

Queco Novell és periodista i un dels membres de l'equip que ha ideat els exitosos programes de sàtira política Polònia i Minoria Absoluta.

Què et consideres més, periodista o humorista?
Em sento totes dues coses. He arribat a un punt en què practico el periodisme fent humor. No vull deixar de ser periodista ni perdre el meu sentit de l’humor.

Quin creus que és el secret de l’èxit de Polònia i Minoria Absoluta?
Hem dessacralitzat una situació que en aquest país es viu d’una manera molt dramatitzada en els mitjans de comunicació. Si a la vida política la desdramatitzes i la, entre cometes, ridiculitzes, et surt que aquesta gent que cada diu que el país està en perill en el fons són persones com qualsevol altra i quan els fas grotescos els apropes a la gent normal.
És bon símptoma per a un país riure’s de la seva classe política?
Ha quedat totalment demostrat que es pot fer humor de la política tot i que Catalunya sempre ha tingut una llarga tradició de sàtira política iniciada amb revistes com l’Ovella Negra o l’Esquella de la Torratxa. De fet, el que hem fet és heretar tota aquella tradició satírica i adaptar-la als nous temps de la ràdio i la televisió. I queda clar que no només funciona sinó que té un èxit que demostra que en aquest país si que interessa la política. De fet, crec que els nostres programes permeten a la gent escoltar el que moltes vegades pensen del panorama polític.
Què et va semblar el cas d’El jueves?
Això és delicat. D’una banda, jo mai hauria fet una portada com la que va fer "El Jueves" perquè sé que me la segrestaran. Tot i així, trobo una animalada que un jutge intervingui i persegueixi aquest tipus de coses. Però vull deixar clar que no és l’estil del Polònia fer aquest tipus d’humor que afecta l’activitat íntima de la gent.
Es pot fer humor sobre la monarquia a Espanya?
Sí, es pot fer humor de la monarquia sense cap tipus de problema.
A vosaltres us han cridat l’atenció alguna vegada?
Nosaltres, amb tot el temps que portem, ningú ha piulat per queixar-se. Pel que sé, al Rei li preocupa més l’actitud reaccionària de l’extrema dreta que l’acusa de tou.
I com valores la crema de fotografies del Rei?
Jo no sóc partidari de cremar res. Cremar fotos és un acte que no m’agrada però també trobo molt exagerada la reacció. Si no els haguessin fet cas de tot això ja no se’n parlaria.

l'autor

Cristian González

Llicenciat en Periodisme (UPF), Llicenciat en Història Contemporània (UB), Màster en Comunicació Empresarial Especialitat en Tecnologies Digitals (UPF).

més informació

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate