Els beneficis de treballar amb la figura d'un entrenador personal

2 d'abril, 2012

Actualment, el benestar personal és una de les prioritats de la població i el benestar físic és el pilar per a l’equilibri emocional.

Els darrers anys ha sorgit la figura de l’entrenador personal, que ha guanyat força gràcies als excel·lents resultats que s’obtenen amb el seu treball.

L’entrenador personal fa que l’alumne millori en salut cardiovascular, que perdi pes, que previngui malalties, que estigui més animat, que s’alimenti millor i, en definitiva, que progressi en benestar i en qualitat de vida. Un entrenador personal pot posar-se en contacte telefònic amb l’alumne per recordar-li tasques que ha de fer mentre està de viatge o fora de l’horari d’entrenament, o pot instruir-lo sobre quins són els aliments que cal ingerir abans o després de les sessions.

El perfil d’usuari que contracta els serveis d’un entrenador personal és molt ampli i inclou persones amb poca experiència esportiva que volen posar-se en forma, d’altres amb poc temps lliure, persones afectades per alguna patologia a les quals el seu metge aconsella fer exercici, usuaris que volen millorar el seu rendiment o gent que malgrat intentar-ho, no ha aconseguit resultats fent exercici en solitari o en classes col·lectives.

Tenir un entrenador personal té molts beneficis. D’una banda, l’aprofitament que se n’obté, ja que es treballa per optimitzar el temps d’entrenament i que els objectius s’assoleixin de manera segura, efectiva i duradora. La flexibilitat horària, que afavoreix la constància, és un factor clau per a l’èxit d’un programa de condicionament físic. L’èmfasi que es fa en la motivació i el fet de donar explicacions de per què es fa cadascun dels exercicis fan que el client prengui consciència del seu propi cos i conegui la finalitat de cada moviment. Aquests elements són estímuls positius que l’incentiven a continuar. A més, el risc de lesió es redueix molt.

Al principi, l’usuari passa una revisió mèdica completa i té una entrevista per tal d’encaixar horaris i conèixer els objectius que es pretenen aconseguir, com també les preferències en la pràctica esportiva i possibles problemes que determinin la conveniència o no de fer certs moviments o esports. A més, es fa una valoració inicial de l’estat de forma i es planifiquen les primeres sessions que es van adaptant a l’evolució de l’usuari.

El servei d'entrenador personal s'ofereix als centres esportius Claror, Marítim, Sagrada Família, Can Caralleu i l'Esportiu de Llinars.

afegir la revista a les RSS

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate