Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

Claror, més que fitness

Consells per anar en bici per la ciutat

18 de setembre, 2017

Si aquesta setmana t'atreveixes a agafar la bici per anar amunt i avall, et seran molt útils aquests consells:

Si aquesta setmana t'atreveixes a agafar la bici per anar amunt i avall, et seran molt útils aquests consells:
 
1. Equipa't bé: la bici ha de portar de manera obligatòria timbre, llum de posició al davant (blanc) i al darrera (vermell) i elements reflectors homologats. És obligatori que els menors portin casc.
 
2. Planifica la ruta cercant carrers amb carril bici i velocitat 30.
 
3. En carrers de 10, 20 i 30km, la bicicleta té prioritat sobre els vehicles que hi circulen però no sobre el vianants.
 
4. Si no hi ha carril bici, desplaça't per la calçada, preferiblement pel carril més proper a la vorera i ocupa'n el centre. També pots circular per la vorera sempre que:
· L'ample sigui superior a 5 metres i hi hagi 3 metres d'espai lliure.
· Hi hagi ciclistes menors de 12 anys amb adults que els acompanyin.
 
5. Mantingues una actitud adequada: no t'agafis a altres vehicles, agafa el manillar amb les dues mans, és perillós fer ziga-zagues entre els cotxes, evita carregar amb objectes que et puguin dificultar les maniobres o et redueixin la visió i, sobretot, està prohibit portar auriculars connectats a aparells de so que et puguin impedir escoltar bé el teu entorn.
 
6. Condueix de manera segura: respecta sempre els vianants evitant fer maniobres que els posin en perill i circulaa més d'un metre de les façanes prestant molta atenció als guals.
 
7. On aparcar? Cada cop hi ha més ancoratges a la ciutat i aparcaments subterranis. Busca'n el més proper. El que no està permès és lligar la bici a arbres, bancs, contenidors, papereres, semàfors i qualsevol altre mobiliari urbà que pugui veure afectada la seva funcionalitat. Tampoc es pot aparcar en passos de vianants, sortides d'emergència o ones del Bicing.

 

Necessites el cotxe? Econcondueix ;)

Si t'és inevitable agafar el cotxe, també pots aportar el teu gra de sorra per minimitzar l'impacte que generes per al mediambient. Només cal adoptar algunes mersues per tal de conduir de la manera més eficient i sostenible. 

Troba aquesta i més informació en aquest tríptic.

GTranslate