reglament

reglament
 
Temps de Joc
El temps de joc d’un partit tindrà 4 períodes de 10 minuts amb un total de 40 minuts, amb un interval de temps entre període i període d’un minut. 
Entre el segon  i tercer període hi haurà un descans de 3 minuts. En aquest moment els equips intercanviaran les cistelles. 
Si al final del partit el resultat és d’empat, es jugarà un o tants períodes extres com siguin necessaris, de tres (3) minuts fins a determinar l’equip guanyador.
 
Pilotes
S’utilitzarà la pilota de joc de característiques iguals a les de les Regles Oficials de la FIBA per a la competició masculina (mida 7), i per a la femenina la pilota intermitja (mida 6), aprovada per l’Assemblea de l’FCBQ.
 
Rellotge de partit 
Seran partits de 40 minuts a temps corregut.
El rellotge de partit no s’aturarà en cap dels tres primers quarts, només  s’aturarà en els dos darrers minuts de partit i es faràigual que en el Regles de Joc de FIBA inclosa l’aturada de rellotge després de cistella.
Quan la diferència sigui de 50 punts el partit es continuarà fins a la fi del temps reglamentari de joc.
 
Els Equips 
Cada equip es compon d’un màxim de 12 jugadors i un mínim de 8.
 
 Norma d’alineació 
La norma d’alineació és la següent: tots els jugadors de l’equip hauran d’haver actuat un mínim de 10 minuts i un màxim de 30 minuts , excepte en els casos de lesió, desqualificació o haver comés 5 faltes personals.
Qualsevol incompliment de la norma d’alineació, inclòs el fet que un equip jugui amb menys de cinc jugadors tenint d’altres disponibles, pot comportar la pèrdua del partit per infracció de la normativa que regula el joc.
 
Substitucions
No hi haurà cap tipus de restricció en les substitucions.
 
Temps morts 
Cada equip disposarà de dos (2) temps morts per partit i un (1) per període extra , amb la limitació de no poder demanar-ne més d’un (1) en el mateix període.
S’aplica la norma de servei a pista davantera als dos últims minuts de partit.
 
Regla dels 8” i del 24” 
S’aplicarà la regla de 8” per passar a pista davantera a tots els partits.
S’aplica la normativa de passivitat. Quan l’àrbitre detecti passivitat (s’entén per joc passiu quan l’equip amb possessió de la pilota no fa cap intent per tal d’aconseguir un llançament a cistella), iniciarà el compte de forma visible, comptarà 10” per efectuar un llançament.
 
Defensa il·legal 
S’entendrà per defensa il·legal qualsevol defensa en zona. 
Els dos contra un estan permesos. 10.3. La decisió sobre el tipus de defensa utilitzada és únicament de l’àrbitre. 
La defensa il·legal es sancionarà amb un (1) tir lliure i possessió de pilota a mig camp per l’equip contrari al que ha comés la infracció de la regla.
L’àrbitre sancionarà aquesta infracció amb el mateix senyal que es fa servir a les Regles Oficials de la FIBA per a les violacions de 24” de possessió, però fent el gest amb les dues mans a la vegada. 
Aquesta infracció s’anotarà a l’acta del partit amb una Z a la casella dels minuts a l’arrossegament dels punts.
 
Cistella de tres punts 
S’aplicarà la cistella de tres punts igual que en les Regles Oficials de la FIBA, amb la línia de llançament de tres punts a 6,25 m. de distància.
 
Salt entre dos 
S’aplicarà la normativa de salt entre dos de les Regles de minibàsquet.
Tots els períodes s’iniciaran amb un salt entre dos. 
 
Faltes d’equip 
Es llançaran dos tirs lliures, quan un equip sobrepassi la quarta falta d’equip en cadascun dels 4 períodes . Pels períodes extres s’acumularan les del darrer bloc de període). 
 
Tancament del resultat 
Quan la diferència sigui de 50 punts aquell tempteig serà el resultat final del partit, l’anotador deixarà d’anotar els punts aconseguits.
A partir del moment en que l’acta es tanqui per diferència de 50 punts el partit es continuarà aplicant la normativa d’aturada de rellotge de les Regles de Joc de minibàsquet.
 

 

Utilitzem cookies de tercers per recollir informació sobre les seves visites i el seu ús de la nostra web. En cas de continuar navegant per aquesta web entendrem que accepta l'ús d'aquests dispositius. Més informació: Política de Cookies

GTranslate